Turku on monin tavoin ihanteellinen paikka yrityksen toimitiloille. Kaupunki sijaitsee hyvällä ja keskeisellä paikalla, jonne on helppo tulla hyvien liikenneyhteyksien vuoksi. Turussa on myös monenlaista elinkeinotoimintaa sekä paljon koulutettua ja osaavaa työvoimaa. Toimitilojen muuttuminen koskee myös Turkua. Sen keskusta on monen muun kaupungin tavoin murroksessa ja tämän vuoksi tarjolla on paljon myös erilaisia toimistohotelleja sekä erilaisia vaihtoehtoja toimitiloiksi. Toimitilojen sijainti voi vaihdella ydinkeskustasta kaupungin merkittäviin satamiin, joissa on paljon mm. rahti- ja matkustajaliikennettä.

Pelkästään etsimällä hakusanalla Toimitilat Turku, ei välttämättä löydä hyviä vaihtoehtoja yrityksen toimitiloiksi. Turussa on kuitenkin laaja valikoima sekä toimistoja, erilaisia liiketiloja, toimistohotelleja ja varasto- ja tuotantotiloja. Koska taloussuhdanteet eivät tällä hetkellä ole ihanteelliset, Turusta on mahdollista löytää edullisesti vuokrattavia toimitiloja ja myös valikoimaa on paljon. Turku on saanut myös keskusta-alueen hiljentymisen pysäytettyä ja keskustan tyhjät liikerakennukset ovat alkaneet taas täyttyä. Myöskin isompia teollisuusalueita on saatu täyttymään mukavasti. Liiketiloja on saatavilla Turussa niin keskustasta kuin sen kauppakeskuksissakin. Myös keskustan ulkopuolella on hyviä vaihtoehtoja ja Turussa on myös isoja teollisuusalueita, joista varmasti löytyy tiloja isommillekin teollisuusyrityksille.

Toimitilat Turku ja sen lähialueella ovat suhteellisen edullisia, mutta vuokrissa on paljon vaihtelua riippuen siitä, millä alueella ja kaupunginosassa tila sijaitsee. Hinnat vaihtelevat jopa kortteleittain ja kaikkein kalleimman vuokran joutuu yleensä maksamaan Hansakorttelissa sijaitsevista toimitiloista. Turun hintataso on hyvin lähellä Tamperetta ja se on hieman kalliimpi kuin monen muun pienemmän kaupungin vuokrahinnat. Toimitiloja vuokrattaessa ei kannata kuitenkaan tuijottaa pelkkää vuokrahintaa, vaan ottaa huomioon myös esimerkiksi tilojen käyttöikä, mahdolliset muutoskustannukset tilojen muokkaamisen vuoksi sekä ylläpitokustannukset. Nämä kokonaiskustannukset määrittelevät loppujen lopuksi sen, onko toimitilojen vuokraaminen kannattavaa vai ei ja myös helpottavat hintojen vertailua.

Turusta saa joka tapauksessa toimitilat aivan parhaimmaltakin paikalta paljon edullisemmin kuin Helsingin ydinkeskustasta. Myös vapaita toimitiloja on saatavilla hyvin, eikä tilojen vapautumista tarvitse odotella. Kaupungissa on panostettu paljon mm. metalliteollisuuteen sekä laivanrakennukseen ja kaupunkiin on tullut lukuisia tähän liiketoimintaan keskittyneitä yrityksiä. Isot teollisuusyritykset ja telakkayhtiöt kuuluvat Turun elinkeinorakenteeseen. Näiden perinteisten teollisuusyrityksien lisäksi joukkoon mahtuu myös moderneja lääketeollisuuden ja teknologiateollisuuden yrityksiä, jotka saavat työvoimaa mm. kaupungin vastavalmistuneista opiskelijoista. Turun Science Parkkiin on keskittynyt kasvuyrityksiä ja ne ovat myös vahvasti yhteistyössä kaupungin korkeakoulujen kanssa. Alueelle on tullut myös mm. peliteknologiayrityksiä. Näiden modernien vaihtoehtojen lisäksi kaupungin keskustassa on paljon vanhoja kohteita, joita pyritään koko ajan modernisoimaan nykyisten toimitilatrendien mukaisesti. Esimerkiksi Logomon toimitilat, jotka sijaitsevat Turun rautatien varrella on paljon sekä yhteisöllisiä tiloja että perinteisiä toimitiloja. Myös Kakolan vankilaa ollaan saneeraamassa ja tekemässä sinne mm. liiketiloja. Kaikesta huokuu se, että Turku haluaa panostaa paljon yrittäjiin ja mahdollistaa liiketoiminnan mitä erilaisimmissa liiketiloissa.

Lähde: https://www.matchoffice.fi/vuokraus/toimitilat/turku