Kaikki nettishoppailijat tietävät, että suurin osa nettikaupoista julkistaa alennuskoodeja, joita käyttämällä tilauksen saa halvemmalla tai postikulujen hinnan pois. Yleensä alennuskoodit voivat olla tietyn prosentin suuruisia, esimerkiksi yleensä ne ovat 10 % alennuskoodeja tai 20 % alennuskoodeja. Alennuskoodit voivat olla myös euromääräisiä, esimerkiksi niin että tietyllä koodilla saa vaikkapa 5 euron alennuksen tilauksen loppusummasta, jos se ylittää jonkun tietyn euromäärän. Alennuskoodeja on tarjolla myös postikuluihin, monilla nettikaupoilla on käytössä koodeja, joilla saa ilmaisen toimituksen tilaukselle. Aina ennen tilauksen maksamista kannattaakin etsiä olisiko kauppa julkaissut uuden alennuskoodin, jolla saisi tilauksen halvemmalla.

Alennuskoodeilla säästöä

Alennuskoodeja julkaistaan pitkin vuotta, mutta erityisesti juhlapäivien aikoihin kuten jouluna, pääsiäisenä, uutena vuotena ja kesäisin niitä tarjolla paljon. Loma-aikoina ihmisillä on aikaa tehdä nettiostoksia ja kaupat houkuttelevat heitä sivuilleen tarjoamalla alennuskoodeja. Tietyt kaupat julkaisevat alennuskoodeja säännöllisesti ja toisissa nettikaupoissa ne ovat käytössä vain harvoin. Tämä on yksin kaupan valinta, mutta erityisesti kosmetiikka-alan kaupat ja vaatekaupat julkaisevat niitä paljon. Alennuskoodeissa saattaa olla rajoituksia eli ne eivät välttämättä käy kaikkiin merkkeihin. Kaikki brändit eivät nimittäin halua, että heidän tuotteitaan myydään halvemmalla kuin mitä he ovat itse määritelleet. He haluavat säilyttää tuotteillaan luksusstatuksen, joihin eivät alennuskoodit päde. Suurimpaan osaan merkeistä alennuskoodit kyllä käyvät. Toinen rajoitusehto alennuskoodeissa on yleensä vähimmäissumma, jolla täytyy ostaa ennen kuin alennuksen saa. Yleensä se voi olla joitakin kymmeniä euroa.

Katso alennuskoodi Cupoconceptista

Mistä sitten alennuskoodeista saa tietoja? Yleensä monet kaupat julkaisevat niitä joko sähköpostilistaan liittyville välitetyissä uutiskirjeissä tai sosiaalisen median kanavissaan. Aina näin ei kuitenkaan ole, vaan alennuskoodin löytääkseen tulee nähdä hieman vaivaa. Alennuskoodeja joutuu yleensä etsimään netin eri sivustoilta. On olemassa monia eri alennuskoodeja kerääviä nettisivuja, joista löytyy yhdestä paikkaa kaikki toimivat koodit. Samalla voi lukea myös muiden käyttäjien kommentteja ja arvioita siitä, oliko koodi toimiva. Yksi hyvä sivusto, joka kerää yhteen monet suomalaisten suosikkinettikauppojen koodit on https://cupoconcept.fi. Sieltä löydät kymmenien eri kauppojen koodeja, joiden avulla voit joko saada alennusta tilauksestasi tai ilmaiset postikulut. Enää sinun ei tarvitse selailla monia eri sivustoja tai sosiaalisen median kanavia löytääksesi toimivan koodin. Katso vain Cupoconceptin nettisivut ja saat heti tietoosi, onko kauppaan saatavilla toimivaa koodia. Koodit ovat yleensä voimassa vain tietyn ajan ja se ei ole pitkä. Tämän vuoksi koodi kannattaa hyödyntää heti kun sellaisen löytää, sillä voi olla että sen voimassa olo on hyvin rajoitettu. Alennuskoodeja ei voi myöskään yhdistellä, vaan niitä voi käyttää vain yhden per tilaus. Tämän vuoksi kannattaa laskeskella, mikä koodeista olisi itselle paras, jos tarjolla on useampi vaihtoehto. Katso heti Cupoconceptin sivut ja löydä parhaat alennuskoodit.